FORGOT YOUR DETAILS?

Sukurti paskyrą

Obuolių ir juodųjų serbentų sultys 5L maišelyje su dėžute

6.05

  • Obuolių ir juodųjų serbentų sultys 5L su dėžutematūralios obuolių ir juodųjų serbentų sultys, Sudėtis: obuoliai 95% ir juodieji serbentai 5%.
  • Obuolių nauda organizmui

    apie MITYBOS svarbą

    Vitaminų šaltinis

    Sunokusiuose obuoliuose yra daug cukraus (dažniausiai fruktozės), pektininių medžiagų, vitaminų C, B1, B2, provitamino A, aminorūgščių, flavonoidų, organinių rūgščių (obuolių, citrinų, vyno), rauginių medžiagų, mineralinių druskų (geležies, kalcio, magnio), mikroelementų (jodo, silicio, mangano, vario, natrio, kalio, cinko, nikelio, molibdeno, kobalto), eterinių aliejų, fitoncidų.

    Obelų sėklose yra iki 33 proc. riebiųjų aliejų ir glikozido amigdalino.

    Laukinių obelų lapuose ir vaisiuose yra cukraus, neazotinių ekstraktinių medžiagų, baltymų, katechinų, organinių rūgščių, B grupės vitaminų, pektininių medžiagų, geležies, fosforo, mangano, kalio, vario, flavonoidų, amigdalino. Jų sėklose yra riebiųjų aliejų, o lapuose – vitamino C.

    Kitados obuoliai buvo laikomi stebuklingais vaisiais, suteikiančiais jėgų ir pailginančiais jaunystę. Dabar obuoliai rekomenduojami kaip dietinis maistas iškrovos dienomis, iš jų gaminamos gydomosios arbatos ir tepalai.

    Obuoliai reguliuoja medžiagų apykaitą, gydo diabetą ir nutukimą. Saldūs vaisiai rekomenduojami sergant podagra, inkstų ir tulžies pūslės akmenlige.

    Specialistai kiekvienam žmogui rekomenduoja per metus suvalgyti ne mažiau negu 35 kg obuolių.

    Juodieji serbentai – tikra vitaminų superžvaigždė. Ilgą laiką juodieji serbentai JAV buvo vadinami „uždraustuoju vaisiumi“, rašo healthline.com. Ūkininkai manė, kad iš Europos ir Azijos kilusios rūgštokos uogos padeda platinti pušims kenksmingą grybelį. Dėl draudimo daugelis amerikiečių nepasinaudojo šios uogos teikiamais privalumais. Prinokę ir žali bananai turi skirtingą poveikį sveikatai: Juoduosiuose serbentuose gausu antocianinų, polifenolinių medžiagų, antioksidantų, vitamino C ir gama-linoleno rūgšties (GLA). Juodieji serbentai naudojami įvairiems sveiko maisto patiekalams ir gėrimams, o dėl savo rūgštumo dažnai maišomi su kitais vaisiais ar uogomis, ypač gaminant sultis ir uogienes.

Kategorija:

Aprašymas

Maistinė vertė 100 g.Kolorijos 49 kcal. Baltymai 0.2 g, angliavandeniai 12 g., cukrus viso: 11.7 g., cukrus natūralus 11.7 g.

Papildoma informacija

Svoris 5.150 kg
Išmatavimai 17 × 15 × 25 cm
Pakuotės talpa [L]

5 litrai

Sudėtis

Obuoliai, juodieji serbentai, aronijos

Į viršų