Aprašymas
Juodųjų serbentų sultys- tai natūralus ir gardus gėrimas, išgaunamas iš sunokusių juodųjų serbentų uogų. Šios sultys pasižymi intensyvia, sodria spalva, gaiviu rūgštokai saldžiu skoniu ir stipriu aromatu. Juodieji serbentai yra turtingi vitaminais, ypač vitaminu C, kuris stiprina imunitetą, taip pat antioksidantais, skaidulomis ir kitomis naudingomis medžiagomis. Dėl savo vertingų savybių šios sultys padeda kovoti su nuovargiu, stiprina organizmą ir gerina medžiagų apykaitą.
Juodųjų serbentų sultys gali būti vartojamos grynos, praskiestos vandeniu arba naudojamos įvairiuose kokteiliuose, desertuose ir padažuose.
Juodųjų serbentų sulčių vartojimas:
* Grynos arba atskiestos- dėl intensyvaus skonio sultys dažnai skiedžiamos vandeniu arba maišomos su kitomis sultimis;
* Su medumi ar cukrumi- jei sultys atrodo per rūgščios, jas galima pasaldinti natūraliu medumi arba nedideliu kiekiu cukraus;
* Maisto gamyboje- jos naudojamos gaminant padažus prie mėsos, desertus, drebučius ar net kepinius.
*Kokteiliuose ar gėrimuose- puikiai tinka maišyti su kitomis uogų ar vaisių sultimis, taip pat naudoti gaivinančiuose vasaros kokteiliuose. Pridedame kelis kokteilių receptus:
*energizuojantis juodųjų serbentų ir apelsinų kokteilis
Ingredientai
1 stiklinė juodųjų serbentų sulčių, 1 apelsinas (nuluptas ir supjaustytas), 1/2 stiklinės vandens arba kokoso vandens, 1 arbat. š. tarkuoto imbiero. 1 valg. š. medaus (nebūtina)
Gaminimas
Viską suplakite trintuve iki vientisos masės. Jei norite, galite perkošti, kad pašalintumėte minkštimą.
* tropinis juodųjų serbentų ir kokosų kokteilis
Ingredientai
100 ml juodųjų serbentų sulčių, 100 ml kokosų pieno, 50 ml ananasų sulčių, 1 arbat. š. medaus, ledo kubeliai
Gaminimas
Viską suplakite trintuve iki vientisos masės ir patiekite su ledu.
* gaivus juodųjų serbentų ir mėų limonadas
Ingredientai
150 ml juodųjų serbentų sulčių, 250 ml gazuoto vandens, 1 valg. š. citrinos sulčių, 1 arbat. š, cukraus arba medaus, sauja švie-ių mėyų lapelių, ledo kubeliai
Gaminimas
Į stiklinę įdėkite mėtų lapelius ir cukrų, lengvai patrinkite. Supilkite juodųjų serbentų ir citinos sultis, įdėkite ledo ir užpilkite gazuotu vandeniu. Gerai išmaišykite.
Išbandykite ir mėgaukitės grynu ir sveiku gamtos skoniu!