FORGOT YOUR DETAILS?

Sukurti paskyrą

Aronijų sultys 100% 5 L dvisluoksnyje maišelyje su dėžute

19.99

Dėl naudos sutaria ir indėnai, ir dietologai Pats aronijos pavadinimas sako, kad tai naudingas augalas. Jis yra kilęs iš graikų kalbos žodžio aros, reiškiančio „pagalba“, „nauda“. Aronijų vaisiuose yra 74–83 proc. vandens, 6,2–10,8 proc. cukrų, 0,7–1,3 proc. organinių rūgščių, 0,63–0,75 proc. pektininių medžiagų. Ypač gausu labai naudingo žmogaus organizmui vitamino P (bioflavonoidų). Šio vitamino aronijose yra 2 kartus daugiau negu juoduosiuose serbentuose ir net 20 kartų daugiau nei obuoliuose bei apelsinuose. Lietuvoje nėra nė vieno kultūrinio augalo, kuris turėtų daugiau bioflavonoidų negu aronijos. Šios medžiagos stiprina kraujagyslių sieneles, skatina oksidacijos procesus audiniuose, reguliuoja skydliaukės veiklą. Aronijose yra ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų: karoteno, vitaminų B1, B2, B6, C, E, K, РР. Nemažai ir mikroelementų: kobalto, boro, molibdeno, vario, fluoro. Aronijų vaisių minkštime yra mangano ir geležies, o jodo – 2–3 kartus daugiau negu kituose vaisiuose ir uogose. Aronijose yra ir su vėžiu kovojančių antioksidantų.

Liko 82

Kategorija:

Aprašymas

Maistinė verė 100 g. Kalorijos 74 kcal. Baltymai 0.6 g.; angliavandeniai 18.5 g.; Skaidulinės medžiagos -cukrus, viso 9.9 g.;cukrus,natūralus 9.9 g.; riebalai 0.3 g.

Aronijos – labai stiprūs antioksidantai, padedantys išlaikyti gerą sveikatą, didinantys atsparumą ligoms, stiprinantys imuninę sistemą ir kraujagysles. Aronijų uogos ir sultys rekomenduojamos vartoti sergant hipertonija, ateroskleroze,  jos mažina cholesterino kiekį kraujuje, gerina kraujotaką, stiprina kapiliarų sieneles, skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą, nuo jų gerėja savijauta, aktyvumas, miegas.

 

Į viršų