FORGOT YOUR DETAILS?

Sukurti paskyrą

Šaltalankių sultys 0.75 x 4vnt.

32.10

100% šaltalankių sultys

Liko 50

Kategorija: Žymos: ,

Aprašymas

Šaltalankių sultys gaminamos iš šio augalo uogų. Šios sultys – ganėtinai tirštas produktas, nes šaltalankio uogų minkštimas yra „riebios“ tekstūros.

Šaltalankio uogos renkamos įsibėgėjus rudeniui, rugsėjo pabaigoje ar spalio mėnesį. Svarbu atkreipti dėmesį, kad uogos būtų visiškai subrendusios, tačiau nepradėjusios pūti bei neturėtų kitokių pažeidimų. Jei šaltalankio uogų ketinama ieškoti gamtoje, svarbiausia to nedaryti pakelėse ar kitose užterštose vietose. Vartojimui renkamos uogos turi būti surinktos švarioje, aplinkos toksinais neužterštoje vietoje.

Uogas geriausia ne skinti, o kirpti su šakelėmis. Skinant ne tik stipriai susibadysite rankas, bet ir pažeisite uogų odelę. Tai gali lemti diskomfortą Jums ir greitą gedimą uogoms. Surinktas uogas geriausia ilgai nedelsus apdoroti. Jei prisirinkote jų labai daug – dalį galima užšaldyti.
Šaltalankiuose yra beveik 200 maistinių ir biologiškai aktyvių junginių, kurių kompleksą sveikatos specialistai vadina „natūralių vitaminų lobynu“ arba „mitybos bei sveikatos priežiūros šaltiniu“.

Šaltalankiuose yra daug vitamino C, karotinoidų, polifenolinių junginių, flavonoidų. Tai komponentai, lemiantys šaltalankių bioaktyviąsias ir antioksidacines savybes. Taip pat svarbų vaidmenį atlieka šaltalankiuose esančios riebalų rūgštys, fitosteroliai, organinės rūgštys, aminorūgštys ir mineralai.

Tradiciškai šaltalankiai naudojami virškinimo sistemos, širdies ir kraujagyslių sistemos bei odos pažeidimų gydymui ir prevencijai. Pastaraisiais metais atliktų tyrimų rezultatai kalba apie šaltalankių farmakologinį aktyvumą vėžio prevencijai ir gydymui, antimikrobinį ir antivirusinį poveikį.

Moksliškai įrodytos šios šaltalankių naudos:

Saugo širdies ir kraujagyslių sveikatą. Šaltalankiuose esantys flavonoidai ir omega-3, 6, 7 ir 9 riebalų rūgštys turi teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai. Šaltalankiai yra vieninteliai augalai, kuriuose yra palmitoleino rūgšties (omega-7 riebalų rūgštis). Ši rūgštis, kartu su kitomis riebalų rūgštimis, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį, sumažinti uždegimą ir pagerinti bendrą širdies veiklą.
Naudingas onkologinių ligų prevencijai ir terapijai. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad keletas šaltalankiuose esančių flavonoidų, ypač kvercetinas, kempferolis ir izorhamnetinas, reaguodamas su vėžinėmis ląstelėmis padeda sustabdyti jų dauginimąsi.

Gerina odos sveikatą. Be vitaminų C, A ir E, šaltalankiuose gausu gama-linoleno rūgšties – omega-6 riebalų rūgšties, kuri padeda kraujotakai ir mažina senėjimo požymius. Augaliniai steroliai, tokie kaip beta-sitosterolis ir kampesterolis, drėkina, lygina odos tekstūrą ir padidina odos elastingumą.
Stiprina imunitetą ir padeda išvengti ligų. Šaltalankiuose esantys antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Antioksidantų gausūs produktai – raktas į gyvybei pavojingų ligų rizikos suvaldymą. Be to, tai pagrindinė priemonė sustiprinti imunitetą.

Papildoma informacija

Svoris 5.00 kg
Išmatavimai 17 × 17 × 28 cm
Į viršų