FORGOT YOUR DETAILS?

Sukurti paskyrą

Aronijų milteliai 100 g.

4.80

Aronijų vaisiuose yra 74–83 proc. vandens, 6,2–10,8 proc. cukrų, 0,7–1,3 proc. organinių rūgščių, 0,63–0,75 proc. pektininių medžiagų. Ypač gausu labai naudingo žmogaus organizmui vitamino P (bioflavonoidų). Šio vitamino aronijose yra 2 kartus daugiau negu juoduosiuose serbentuose ir net 20 kartų daugiau nei obuoliuose bei apelsinuose. Lietuvoje nėra nė vieno kultūrinio augalo, kuris turėtų daugiau bioflavonoidų negu aronijos. Šios medžiagos stiprina kraujagyslių sieneles, skatina oksidacijos procesus audiniuose, reguliuoja skydliaukės veiklą. Aronijose yra ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų: karoteno, vitaminų B1, B2, B6, C, E, K, РР. Nemažai ir mikroelementų: kobalto, boro, molibdeno, vario, fluoro.

Kategorija:

Aprašymas

Panaudojimas: Idealiai tinka desertams, žaliesiems kokteiliams, sultims, puikaus aromato arbatai. Taip pat labai tinka su desertiniais produktais jogurtu, ledais, varške, plaktai grietinėlei, šerbetams, pudingams vaisių žele, kūdykių maistui, papildams džemams ir marmeladams.
Maistinė verė 100 g. Kalorijos 74 kcal. Baltymai 0.6 g.; angliavandeniai 18.5 g.; Skaidulinės medžiagos -cukrus, viso 9.9 g.;cukrus,natūralus 9.9 g.; riebalai 0.3 g.

Papildoma informacija

Svoris 0.15 kg
Į viršų